Anne Sağlığı Konuları Neler

Bebekler Nasıl Anne Sütünden Kesilir?

Bebekler Nasıl Anne Sütünden Kesilir, emzirme işlemi kişinin bebeğine verebileceği en büyük armağanlardan biridir. Fakat belirli bir zamandan vermiş olduğunuz bu armağanı bebeğinizden geri almak zorundasınız. Peki ya ne zaman? gibi sorular birçok annenin en sık sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Yapılan araştırmalara göre bebeklerin sütten kesilmesini sağlamak için bazı teknikler uygulanmaktadır. Bu teknikleri sizlere yazımızda paylaşacağız.

Emzirmenin kesilmesi için herhangi bir doğru zaman yoktur. En önemli şey bebeğin emzirme işleminden kesilmeye hazır olması ve annenin sütünü kesmeye kendini hazır hissettiği zaman uygundur. Genel olarak bebekler 9 ila 12 aydan önce sütten kesilmeyi tercih etmezler. Önerilen zaman dilimi ise bebeklerin en az 1 yıl anne sütünden kesilmemeleri ve 2 yaşına kadar bu işlemin devam etmesidir.

Sabırlı Olmanızda Fayda Var!

bebeklerde sütten kesilme
bebeklerde sütten kesilme

Emzirmenin kesilmesi durumunda kendinizi suçlu, yalnız, depresif veya yalnız hissetmeniz son derece normaldir. Böyle durumlarda yapabileceğiniz en iyi şey bebeklerinizi kucağınıza çok sık bir şekilde alın ve emzirmenin kesilmesinin bebeğin büyüdüğü anlamını hatırlayın.

Sütten kesme konusunda sizin de dikkat etmeniz gereken bir nokta daha bulunmaktadır. Emzirme bir anda değil, mutlaka alıştırarak ve yavaşça kesilmelidir. Aniden sütten kesilme bebek için travmatik olabilmektedir. Eğer ki bebeğin hayatında diş çıkarma-hastalık veya travmatik bir olay olacaksa da ( bakıcı alınması, taşınma vs.) bu işlem ertelenmelidir.

Bebeğinizi Sütten Kesmek İçin Yapılması Gereken Teknikler

  • Emzirme işini günde bir kez atlayarak işleme başlayın. Kademeli bir şekilde öğün-üğün emzirmeyi azaltın, bebek zamanla buna alışacaktır.
  • Emzirme süresinin kısa tutulması lazımdır. Emzirme sonrasında ise yaşa uygun ek besin verilmelidir.
  • Emzirme işlemini erteleyin ve bebeğin ilgisini başka yöne çekin.
  • Bebek 1 yaşından büyük ise emzirme işleminize kısıtlamalar getirin.
  • Bu süreç içerisinde babalara büyük bir iş düşmektedir. Siz etrafta yokken eşinizin bebeği beslemesi çok daha faydalıdır.
  • Emzirme işleminde gece öğünün kesilmesi genel olarak daha zordur. Bundan dolayı gece öğünündeki kısıtlamayı en sona bırakın. Bebek gece uyandığında bir yakınınız veya eşiniz kucağına alsın ve rahat ettirmeye çalışsın.

Eğer ki bütün bu işlemlere rağmen bebek anne sütünden kesilmiyorsa, belki de bebeğiniz için pek uygun bir zaman değildir. Bir süre geçtikten sonra tekrar denemelisiniz.

İlginizi Çekebilir: Anne Sütü Olmadan Bebek Nasıl Beslenir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu