Güzellik İle İlgili Konular

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır? kuaförde maliyetli bakım işlemleri yaptırmak yerine ev ortamı içerisinde de saç bakımı yapılabilir. Bu saç bakımını da kuaföre göre daha düşük bir maliyetle yapabilirsiniz. Evde saç bakım işlemine başlanmadan önce saçın yapısını inceleyip neye ihtiyacı olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Daha sonra ise ihtiyaca göre bakım yağları ve uygun maskelerin kullanılması gerekmektedir. Bu bakımdan saçın yapıları şu şekilde belirtilmiştir:

  • Hacimsiz Saçlar
  • Dökülen Saçlar
  • Kuru ve Yıpranmış Saçlar
  • Kepekli Saç ve Kaşınan Deri
  • Mat ve Kolay Kırılan Saçlar
  • Zor Uzayan saçlar

Bu saç problemlerinden hangisinin sizde olduğunu araştırıp ona uygun maskeleme ve bakım yağlarını kullanarak evde saç bakımı işlemi yapılabilir.

Yıpranmış Saçlar İçin Neler Yapılmalıdır?

Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır
Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır

Yıpranmış Saçlar İçin Neler Yapılmalıdır?, bakım yağları ve uygun maskeleme işlemleri yapılabilir. Saçlar zaman içinde çeşitli faktörlerden dolayı yıpranabilir. Bunlar çevresel ve kimyasal faktörlerdir. Kimyasal faktörlerden bazıları perma, röfle ve boyadır. Çevresel faktörler ise rüzgar, güneş ışınları ve denizdir. Saçlara en çok zarar veren saça kullanılan boya ve renk açma işlemleridir.

Bu tarz boyama ve açma işlemlerinde uzman olan kişilerden destek alıp saçın yıpranması önerilir. Yıpranmış saçlara yapılması gereken ilk işlem uygun saç kremi ve şampuan kullanımıdır. Haftada 1 kez saça uygun maske kullanılmalıdır. Yıpranmış saçlara maşa yaptırmak, düzleştirmek veya fön çektirmek gibi işlemlerden uzak durulması gerekmektedir. Bu tarz saçlara sahip olan kişiler evde doğal yöntemler ile bakım yapabilmektedir.

Zeytinyağı ve Yumurta maskesi saçı nemlendirir ve güçlenmesini sağlar. Yumurta içerdiği protein ile saçı beslerken zeytinyağı ise saçı nemlendirir. Bu maske şöyle yapılır:

  • İlk olarak yumurta sarısı ve zeytinyağı karıştırılır. Saçlara ortaya çıkan bu karışımı masaj şeklinde sürebilirsiniz.
  • Bir streç veya bone yardımı ile saçlarınızın hava almasını engelleyin.
  • Yaklaşık 1 saat sonra saçlarınızı güzelce durulayın. Kullanılan maskedeki malzemeleri saçınızın sıklığına ve uzunluğuna göre ayarlayabilirsiniz.

Bunun yanı günümüzde en çok karşılaşılan saç problemlerinden biri saç dökülmesidir. Uzun süre saç dökülme işlemi devam etmekte ise uzman bir dahiliye doktorundan yardım almanız önerilir. Vitamin eksikliği ve kan eksikliği saçlarda dökülmeye sebep olur. Saç dökülme sebebi genetik de olabilir. Stres altın bireyde de saç dökülmesi görülmektedir. Zencefil kökü saç dökülmesinde son derece önemlidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu